News

 • 15.11.2017 CALL FOR EXPERTS – FIGHT AGAINST CORRUPTION

  ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ЕКСПЕРТИ – ОБУЧУВАЧИ   За потребите на проектот Млади Амбасадори за Општество без Корупција, имплементиран од страна на ЗИП Институт а финансиран од страна на Германската Амбасада во Република Македонија, ЗИП Институт објавува ПОВИК за набавка на услуги – ангажирање на 2 (два) тематски ЕКСПЕРТИ-ОБУЧУВАЧИ за одржување на обуки за борба […]

  Continue Reading...
 • 15.11.2017 Our team presenting at South East European University

  Денес во 10:00 часот, на Универзитетот на Југоисточна Европа во Скопје, Назлије и Јована, дел од нашиот тим, ја презентираа работата на ЗИП Институт пред студентите од факултетот за јавна администрација и политички науки. Зборуваа за проектните активности на ЗИП и како е да се работи во динамична, мултикултурна и брзо развивачка работна средина. Заинтересираните […]

  Continue Reading...
 • 13.11.2017 Our director sharing the story of ZIP on an interesting talk with students of South East European University (SEEU) in Tetovo.

  Our director sharing the story of ZIP on an interesting talk with students of South East European University (SEEU) in Tetovo.

  Continue Reading...
 • 03.11.2017 Social Enterpreneurship Workshop – Day 2

  Day 2 moments. Ambassade de France à Skopje Closing Ceremony

  Continue Reading...
 • 01.11.2017 Meeting with the Prime Minister Zoran Zaev

  Добредојдени се сите искуства и идеи кои ќе придонесат за искористување на економските капацитети на Република Македонија Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, денеска се сретна со Агим Селами, извршен директор на Институтот ЗИП, во чија придружба беа и проект координаторката на институтот Јована Перовска и д-р Калман Мижеи, поранешен дипломат и економист […]

  Continue Reading...